Λίγα λόγια για τον Μιχάλη

Φωτογράφος Μιχάλης Καστρουνής
Γεννημένος το 1977, ο Μιχάλης Καστρουνής γοητεύτηκε από τη φωτογραφία από μικρός και ξεκίνησε να τραβά φωτογραφίες στα δεκαπέντε του, όταν ξεκίνησε να δουλεύει σαν μαθητευόμενος σε εργαστήριο φωτογραφίας μέχρι το 1997. Ο Μιχάλης εκείνο τον καιρό δεν μπορούσε να φανταστει ότι η φωτογραφία θα μπορούσε από ένα καθημερινό χόμπυ να μετατραπεί σε επαγγελματική ενασχόληση. Η επαγγελματική φωτογραφία για το Μιχάλη ξεκινά σε μικρή ηλικία. Το 1997 αρχίζει την καριέρα του ως ελεύθερος επαγγελματίας, καλύπτοντας διάφορα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά γεγονότα.
Το 2001 ανοίγει το δικό του
φωτογραφικο κατάστημα με το όνομα "PhotoFashion". "…η επαγγελματική φωτογραφία είχε μόλις αρχίσει" όπως παρατηρεί και ο Μιχάλης."…αποτελεί καθημερινή περιπέτεια για μένα,και μένω έκθαμβος από οτιδήποτε απροσδόκητο". Χρησιμοποιώντας το ανώτερο επίπεδο επαγγελματικού εξοπλισμού ο Μιχάλης παράγει φωτογραφίες υψηλής αισθητικής και ποιότητας. Με το πέρασμα των χρόνων απαθανάτισε αμέτρητες στιγμές και πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και πολύ διάσημες προσωπικότητες.

Η δουλειά μας

Ως επαγγελματίας φωτογράφος, έχει λάβει μέρος σε μεγάλες αθλητικές, πολιτισμικές και πολιτικές στιγμές της ζωής της Ρόδου.Έχει τραβήξει αμέτρητες φωτογραφίες για Ευρωπαϊκά αθλητικά γεγονότα όπως το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα beach volley το 2004 και 2005, και για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα windsurfing το 2004 και 2005, μεγάλες συναυλίες όπως του Σωκράτη Μάλαμα και του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, πολιτικά και επαγγελματικά συνέδρια. Προσπαθώντας να προλάβει τις τελευταίες τάσεις στον κόσμο της φωτοφραφίας, δίνει το παρόν  στις μεγαλύτερες εκθέσεις ‘‘Photovision’’ 2003 – 2005 - 2007 - 2009.


Διακρίσεις

Fuji Euro Press Photo Awards 2000

Η ποιότητα, ως βασική επιχειρηματική του αξία, είχε ως αποτέλεσμα την αναγνώρισή του από τη "Fuji" που του έδωσε το 2000 το βραβείο "Euro press photo awards 2000". Από τότε ο Μιχάλης προσπαθεί πάντα να δώσει στη δουλειά του το δικό του προσωπικό στίγμα, το οποίο χαρακτηρίζεται από υψηλή αισθητική και μεγάλη φαντασία.